top of page

SOSIAALIPEDAGOGINEN
HEVOSTOIMINTA

Mitä ja kenelle?

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on talliympäristössä toteutettavaa terapeuttista toimintaa. Hyvinvointia edistävät vaikutukset perustuvat asiakkaan ja hevosen vuorovaikutukseen sekä yhteisön merkitykseen. Toiminta  on kuntouttavaa, tavoitteellista ja suunnitelmallista.

 

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on suunnattu mm.

• syrjäytymisvaarassa oleville lapsille, nuorille ja aikuisille

• tukitoimia tarvitseville lastensuojelun asiakkaille

• erityistä tukea oppimisessa tarvitseville

• mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

 

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta auttaa sosiaalisten taitojen sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppimisessa. Se kohottaa positiivisten kokemusten kautta itsetuntoa ja auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Toiminnan elämyksellisyys on voimaannuttavaa ja tarjoaa jotain uutta kaikille aisteille. Tavoitteellinen toiminta hevosen kanssa tukee vastuunottoa, keskittymiskykyä sekä kehonhallintaa.

 

Aikaisempaa hevoskokemusta tai ratsastustaitoa ei tarvita. Kaikenikäiset asiakkaat ovat tervetulleita!

 

Tallimme hevoset ovat kilttejä, rauhallisia ja tehtäväänsä hyvin koulutettuja. 

 

Ensimmäisellä käyntikerralla toiminnalle asetetaan yhdessä tavoitteet ja niiden toteutumista seurataan työskentelyn edetessä. 

 

Käynnit ovat yksilökäyntejä. Tuntihinta on 60 €.

Palveluntuottajalla on vastuuvakuutus. Asiakkailla tulee olla oma tapaturmavakuutus, joka on voimassa myös ratsastus- ja hevosurheilussa.

IMG_1058-kopio.jpg
Kuka?

Toimintaa ohjaa sosionomi Maisa Hakanen, joka on työskennellyt pitkään lastensuojelun erilaisissa työtehtävissä sekä perhehoitajana. Sosisaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen Maisa on suorittanut Kuopion yliopistossa vuonna 2007. 

bottom of page